!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini telah dibuka untuk pendaftaran.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila klik "Register". setelah daftar tunggu approval admin. Semak dari masa ke masa inbox atau spam folder mailbox anda.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: Wahdatul Wujud.... sesat ker?  (Read 209237 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline armia

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1499
  • Karma: +35/-26
  • Last Login:November 25, 2015, 12:02:35 AM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4485 on: February 11, 2012, 09:32:54 PM »
Waaakakakakaka........  Suka ati je ko hurai ayat ikut nafsu.

salam sejahtera saudara armia...

Dan seandainya  jika kamu  mengatakan  apa yang aku  sampaikan  ini adalah  Nafsu jua...
maka  tidak  menjadi   masaalah bagi aku  menerima....

yang  pasti  hidup harus tahu memfarakkan..... diantara nafsu nafsu yang ada....
.... kerana  manusia  hidup  adalah  nafsu  jua...
menuju kepada kebinasaan  adalah  kerana nafsu .... begitu juga kepada kesejahteraan ....apakah lagi   kehendak kepada tuhan... semuanya adalah nafsu semata mata...


sekian wasallam...
trimakasih kasih kerana berkongsi bersama....

Buta, dr dulu lg ok sgt suka bermain dgn usul taklik, sedangkan ko sendiri ibarat kiambang diair.pucuk tak sampai ke langit, akar tak jejak ke bumi.sedar le......

Offline sάhάjά

  • Laksamana Pertama
  • *
  • Posts: 2616
  • Karma: +26/-23
  • Last Login:December 14, 2017, 09:58:04 AM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4486 on: February 12, 2012, 02:01:06 AM »

SOLEH/ SOLAT/ SOLLU--- ITU SEMUA ADALAH MAKSUDNYA PERHUBUNGAN....

Itu hubungan luar tabi'e... wakaka
Kau belajar bahasa Arab dari Bani Qaynuqa' agaknya...
feewit... :afro:


 :scool: Si Pincang
Fortiter Fideliter Forsan Feliciter

Offline batara_karang

  • Laksamana Pertama
  • *
  • Posts: 2588
  • Karma: +69/-50
  • Gender: Male
  • Last Login:February 26, 2015, 04:15:28 AM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4487 on: February 12, 2012, 10:36:03 AM »

Itu hubungan luar tabi'e... wakaka
Kau belajar bahasa Arab dari Bani Qaynuqa' agaknya...
feewit... :afro:


 :scool: Si Pincang

heh!....balaqah ikut lagu dol...... :scool:.....
Kalau motorcyle buatan Jepun dipanggil Yamaha, ...tapi kalau mororcycle buatan
Arab dipanggil   Yamahmud...... :scool:......just twist aje bunyi ikut selera anda... :scool:

so apa yang cuba disampaikan oleh SAID DINA NO NO seperti cara membezakan
Zebra Jantan dgn Zebra betina.........

Kalau Zebra Jantan.....Warna badan aslinya hitam, garisnya putih...........
Kalau Zebra Betina....  Warna badan aslinya putih...garisnya hitam.......

memang tak terjangkau oleh orang2 biasa.....unless dorang pun cuba2 nak jadi
monyet ehh.......... :scool:


p/s - Lubang apa yang paling kecil di dunia...??? Lubang jubur jawapannya...
angin aje kalau mahu keluar.........terjerit2 oooo.....
Hukum Alam tidak berebut,tidak bersaing bahkan mengalah, tetapi sempurna dan selalu menang walaupun tak berbicara namun dapat melayani semua.
Tak usah dipanggil, ia akan datang sendiri
Senantiasa diam akan tetapi dapat menyelesaikan semuanya

Offline sάhάjά

  • Laksamana Pertama
  • *
  • Posts: 2616
  • Karma: +26/-23
  • Last Login:December 14, 2017, 09:58:04 AM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4488 on: February 12, 2012, 02:01:39 PM »
SOLEH, SOLAH, SOLLU... SALAH

Belajar shoraf Bani Qaynuqa' gitu lah pantunnya...
Belajar shoraf sampai putus urat saraf...

"Fa'ala yaf'alu... hafal-hafal tak ingat lalu; Kataba kutiba... kabar-kabar tak kabar..." :crazy:

:scool: Si Pincang
Fortiter Fideliter Forsan Feliciter

Offline Selamat

  • Laksamana Madya
  • *
  • Posts: 5160
  • Karma: +67/-37
  • Gender: Male
  • Last Login:January 24, 2014, 10:40:07 AM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4489 on: February 14, 2012, 05:17:26 PM »
Tinggi bebenor ni..aku tak leh nak faham.

Offline ALLADDIN

  • Leftenan
  • *
  • Posts: 649
  • Karma: +10/-1
  • Last Login:February 19, 2013, 09:23:58 PM

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4490 on: February 15, 2012, 02:10:16 AM »
salam ..

ada teman aku .. tanya .. apa erti nya ..
waJUBURni warFUCKni warZUKni

aku pun ketawa .. rupa nya .. bacaan
D'ANTARA 2 SUJUD ..
wajburni warfa'ni warzuqni ..
tutuplah aib ku .. tinggikanlah darajatku .. beri rezkilah aku ..

wassalam
 :scool:

Offline pico

  • Leftenan
  • *
  • Posts: 581
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
  • Last Login:January 11, 2018, 01:50:56 AM
  • tiada diri, timbul allah

  • Activity
    0%
Re: Wahdatul Wujud.... sesat ker?
« Reply #4491 on: December 14, 2017, 05:39:32 PM »
wahdatul wujud sesat ker

1. dimalaysia fahaman ini adalah sesat
-kerana fahaman di malaysia mengamalkan isaniah al wujud
-iaitu wujud dua, allah dan hamba
yg tidak mungkin bersatu(muhaddas dan qadim)
- berasaskan abu hassan ashsyaari dan abu mansor al
muthoridi(sifat 20,ilmu usuluddin)

2. tetapi bagi ahli dan yg faham tentang wahdatul wujud adalah
tidak sesat,dan inilah final jalan sampai kpd allah
spt lagu m.nasir, tanya sama itu hud2. "ANA AL HAQ"