!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini telah dibuka untuk pendaftaran.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila klik "Register". setelah daftar tunggu approval admin. Semak dari masa ke masa inbox atau spam folder mailbox anda.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh  (Read 6148 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chek_Tie

  • Komander
  • *
  • Posts: 1640
  • Karma: +4/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:November 20, 2009, 02:29:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« on: January 25, 2008, 06:49:36 PM »


hujung minggu semua pulang
makan bersama keluarga tercinta
adik sharlinie masih lagi menghilang
marilah kira berdoa makbulkan apa di pinta....

 :vork:

pak malau hatinya walang
lihat damak rajuk tak hilang
adik sharlinie di sorok orang
mohon allah dapat menghalang

Semoga Adik Sharlinie selamat dan dipulangkan ke pangkuan keluarga.. inysaAllah :)
« Last Edit: January 25, 2008, 07:11:41 PM by Chek_Tie »

Offline Chek_Tie

  • Komander
  • *
  • Posts: 1640
  • Karma: +4/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:November 20, 2009, 02:29:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #1 on: January 26, 2008, 09:58:30 AM »
cinta cintun lagi...

tak habis habis


muda mudi kak.. :biggrin5: :biggrin5:

Offline nieza

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 125
  • Karma: +1/-0
  • Gender: Female
  • Last Login:August 07, 2011, 01:42:21 PM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #2 on: January 26, 2008, 10:12:37 AM »

CINTA.... CINTA..................CINTA...

wehhh CINTA tuh pebenda hahhhhhhhhhhhhhh???

sardin :thumbsup: :thumbsup:

Offline Chek_Tie

  • Komander
  • *
  • Posts: 1640
  • Karma: +4/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:November 20, 2009, 02:29:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #3 on: January 26, 2008, 05:08:38 PM »

CINTA.... CINTA..................CINTA...

wehhh CINTA tuh pebenda hahhhhhhhhhhhhhh???

sardin :thumbsup: :thumbsup:


patut lerrr.... sanggup tak tido.. tak mandi dan tak makan..... nak jadik cam sardin ler..........

pulut + rendang ayam.. hehehe  :biggrin5: :thumbsup:

Offline Puan Seri Serodja

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3995
  • Karma: +0/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:December 08, 2016, 07:56:51 PM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #4 on: January 28, 2008, 03:45:09 PM »
teruskan borak..tapi kalau nak buat ucapan manis boleh gak balik ke sana..

Offline Chek_Tie

  • Komander
  • *
  • Posts: 1640
  • Karma: +4/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:November 20, 2009, 02:29:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #5 on: January 28, 2008, 07:20:47 PM »

cikgu aina bijak mengajar
pakai pula baju warna gelap
saya budak baru belajar
mohon maaf salah dan silap

 :hand: :hand: :hand:

Offline sarip

  • Leftenan
  • *
  • Posts: 602
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:November 02, 2007, 12:32:51 PM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #6 on: March 11, 2008, 01:14:34 PM »
Gurindam PAKLAH:

Panas ku sangka hingga ke petang,
Rupanya hujan di tegahhari,
Kelantan ku sangka mudah ditawan,
Rupanya ku hilang 5 negeri.

Sungguh malang nasib ku ini,
Tiada kampung tiada negeri,
Penang negeriku ditawan DAP,
Tak tau kemana nak bawa diri.

Andai baiknya ku undur diri,
Bagi peluangku kepada khairy,
sambil kutumpu kepada isteri
Manalah tau kot2 dapat baby.

Offline langsambar

  • Komander
  • *
  • Posts: 1672
  • Karma: +7/-54
  • Gender: Male
  • Last Login:February 20, 2017, 03:50:25 AM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #7 on: April 25, 2009, 08:13:34 AM »
Gurindam PAKLAH:

Panas ku sangka hingga ke petang,
Rupanya hujan di tegahhari,
Kelantan ku sangka mudah ditawan,
Rupanya ku hilang 5 negeri.

Sungguh malang nasib ku ini,
Tiada kampung tiada negeri,
Penang negeriku ditawan DAP,
Tak tau kemana nak bawa diri.

Andai baiknya ku undur diri,
Bagi peluangku kepada khairy,
sambil kutumpu kepada isteri
Manalah tau kot2 dapat baby.



makan tapai minum tuak
dah makan terus blah
pasal melayu berpuak puak
melayu sendiri dah pecah belah


masuk hutan mencari kayu
pelepah dilurut ambil lidi
memang kita bangsa melayu
cepat sangat lupa diri


tidur tak cukup mata dah layu
camana nak tido gatal kepala dek kutu
kalau melayu ramai yg melayu
atas agama islam kita bersatu





Offline Seri Dewi Malam

  • Leftenan
  • *
  • Posts: 737
  • Karma: +3/-9
  • Last Login:May 01, 2011, 02:48:12 PM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #8 on: June 10, 2009, 02:01:36 PM »


hati yang pasrah menerima ilmu
perangai pulak tak melulu
bukan setakat melayu leh nyatu
islam meresap menghidup yang Satu

tempat meletak duka dan suka
di dunia ini bukan tempatnya
fahamkan sungguh akan kita
singgah di sini sekejap sahaja

Offline sepuluh

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1311
  • Karma: +10/-8
  • Gender: Male
  • Last Login:January 08, 2018, 11:34:07 PM
  • "KERIS BERSARONG"

  • Activity
    0%
    • My Profile
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #9 on: December 13, 2011, 07:53:13 PM »

Lemah lembut pandan berduri,
     Putuslah tali tali tiada;
Lemah lembut membawa diri,
     Putuslah hati adik penanda.

 :scool:

Gesek biola tali empat,
Putus satu tali kecapi;
Sudah cari serata tempat,
Baru dapat kehendak hati.

 :biggrin5:

.
Mahadher Abdul Halim
My Profile My Facebook
:: SB

Offline sepuluh

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1311
  • Karma: +10/-8
  • Gender: Male
  • Last Login:January 08, 2018, 11:34:07 PM
  • "KERIS BERSARONG"

  • Activity
    0%
    • My Profile
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #10 on: December 14, 2011, 04:22:10 PM »
Sayang ke laut memedil burung,
     Madu kelapa di dalam puan;
Tujuh laut sembilan gunung,
     Saya tak lupa denganmu tuan.

 :biggrin5:
Mahadher Abdul Halim
My Profile My Facebook
:: SB

Offline Puan Seri Serodja

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3995
  • Karma: +0/-1
  • Gender: Female
  • Last Login:December 08, 2016, 07:56:51 PM

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #11 on: May 22, 2012, 06:57:17 PM »
saya berbangga isteri saya berpuasa tiga bulan berturut turut...

so..isteri kamu dah menopos ke...

woi...kesitu pulak kamu..

ke isteri kamu hamil..

woi..

so...mana satu..dua dua pun woi...isteri kamu lelaki ke ?

Offline Awang_lll

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 93
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
  • Last Login:December 18, 2013, 07:11:46 AM
  • Ajib Ya Khadam Harful Ba

  • Activity
    0%
Re: Ucapan ucapan manis ikhlas dari batin, mulut je pun muleh
« Reply #12 on: December 21, 2012, 05:20:55 PM »
saya berbangga isteri saya berpuasa tiga bulan berturut turut...

so..isteri kamu dah menopos ke...

woi...kesitu pulak kamu..

ke isteri kamu hamil..

woi..

so...mana satu..dua dua pun woi...isteri kamu lelaki ke ?

 :85:
Komuniti Kita...HARMONI. Hakcipta Terpelihara dEll 2006