!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini ditutup untuk pelawat buat seketika.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila e-mel ke dahalan@harmoni-my.org dan nyatakan user id dan pwd.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: Kasyaf Kubro  (Read 3677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Selamat

  • Laksamana Madya
  • *
  • Posts: 5160
  • Karma: +67/-37
  • Gender: Male
  • Last Login:January 24, 2014, 10:40:07 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #15 on: June 07, 2007, 03:13:37 PM »
Kesimpulannya kasyaf adalah kurniaan pada hambaNya. :biggrin5:... :idea:

tul...bukan tu saja, trmasuk roti canai teh tarik..

Offline peragas

  • Leftenan Madya
  • *
  • Posts: 82
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:November 01, 2007, 03:43:47 PM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #16 on: June 07, 2007, 10:58:53 PM »
nak tmpang lalu sat ;D......kasyaf kubro nie apa?

kasyaf besar/agung kot ..........
:ihih:kalau boleh dapat kasap yg kecik pun...manyak syukor dah.....  :biggrin5:

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #17 on: June 08, 2007, 09:47:42 AM »
Biasanya guru akan test pandangan Kasyaf tu yg biasanya terbuka sedikit demi sedikit... Bagaimanapun ada gak yg terbuka terus seperti Ustaz Harun Din tu..kira Mauzub le....Tapi dengan dia tak leh le kita nak belajar sebab dia dapat terus kurnia tu....

a) Tgk alam Jin
b) Tgk Alam Barzah
c) Melihat apa yg terzahir di kepala manusia2....spt kepala babi...anjing..ular ...dll....( dan menafsir sifat orang2 tu )
d) Naik Langit Pertama ( Bukan langit dunia yg 70 tu ) Bila naik...kita kena perhati apa yg ada....lepas tu rujuk pada Guru.... Kalau betul...baru Naik langit seterusnya...
e) Dalam perubatan

Perlu diingat semua ilmu boleh dipelajari..kecuali ilmu menjadi Nabi.....tapi nak ikut nabi boleh...( sunnah )
darulsaka.blogspot.com

Offline Selamat

  • Laksamana Madya
  • *
  • Posts: 5160
  • Karma: +67/-37
  • Gender: Male
  • Last Login:January 24, 2014, 10:40:07 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #18 on: June 08, 2007, 10:00:12 AM »
tul..ilmu jadi nabi memang takder..pasal tu lantikan. tapi ilmu kenabian masih dibuka,  ..pada sapa yg sanggup dan sungguh2..jawatan nabi dah closed, no more vacancy. 8)

contohnya..spt mana hadis nabi saw..jika sekiranya ada lagi nabi selepas aku, tentulah Umar ra..

Ada khasyaf ni..bagus dalam membantu prjalanan org lain. Tapi iman lahir dari khasyaf tak semantap yg dihasilkan melalui mujahadah..tapi nak dapat khasyaf satu macam punya mujahadah gak. Cuma kekadang, khasyaf ni leh jadi hijab pada kemajuan rohani..

Maklum ler cam mata ma..bila melihat, nampak selain darinya jua..nampak ehwal org tapi tak nampak ehwal sendiri.

Mungkin sapa2 ada khasyaf ni cuba latih pandang kedalam..explore lagi dan lagi. Silap hari bulan kalau ada rezki, boleh lebur jasad tu..tul2 lebur punya.

Offline se7en

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3766
  • Karma: +55/-56
  • Last Login:July 10, 2014, 06:58:34 PM
  • tu7uh

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #19 on: June 08, 2007, 10:08:29 AM »
 :shiny:  tak dpt jadi Nabi jd Wali pun best kan bro...
 "In 1969 I gave up women and alcohol. It was the worst 20 minutes of my life" - George Best

Offline Selamat

  • Laksamana Madya
  • *
  • Posts: 5160
  • Karma: +67/-37
  • Gender: Male
  • Last Login:January 24, 2014, 10:40:07 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #20 on: June 08, 2007, 10:14:17 AM »
torture gak jadi wali ni bro...nak maintain, kos tinggi pak..lebih dari kos maintain artis ma. 8)

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #21 on: June 11, 2007, 11:23:11 AM »
Ada kes berlaku mereka yg dikurniakan Direct Ilmu Kasyaf tanpa Latihan memohon Allah ambil kembali anugerah kerana takut terhijab dan berat tanggung jawab seperti Mursyid Ustaz Fuad al maliki Rembau... :shutup:
darulsaka.blogspot.com

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #22 on: June 14, 2007, 04:03:22 PM »
Tahap Kasyaf Kubro tertinggi ialah dapat pergi dimensi lain dan pada jumlah lebih pada satu secara ZAHIR...  :prrr:
darulsaka.blogspot.com

Offline pofs

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2086
  • Karma: +27/-32
  • Last Login:July 22, 2014, 04:20:41 PM
  • meme tak reti penat budak ni...

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #23 on: June 14, 2007, 04:11:43 PM »
Tahap Kasyaf Kubro tertinggi ialah dapat pergi dimensi lain dan pada jumlah lebih pada satu secara ZAHIR...  :prrr:

pecahan diri ke..........
..ARNAB den ilang......sepo2 jumpo tolong report kat balai polis gombak.........

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #24 on: June 14, 2007, 04:13:10 PM »
Ini kenalah dikaitkan balik dalam topik pakaian2 ghaib..... :thumbsup:
darulsaka.blogspot.com

Offline pofs

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2086
  • Karma: +27/-32
  • Last Login:July 22, 2014, 04:20:41 PM
  • meme tak reti penat budak ni...

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #25 on: June 14, 2007, 04:17:03 PM »
bang kalau den kato ado 1 rajo yg memerintah dlm abad yg berlainan dan negeri yg berlainan tapi org yg samo......cam tu ke.......(kalau salah jolok je mato den ni)
..ARNAB den ilang......sepo2 jumpo tolong report kat balai polis gombak.........

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #26 on: June 14, 2007, 04:52:41 PM »
maksud ko RAJA MAniam memerintah tahun 1500 di negeri Antah Berantah dan dia juga memerintah Di suatu negeri lain katakan negeri Antah Berayuk di masa yg sama dgn mengguna namo RAJA GOPAL.... :cryin:  Adakah ini maksud ko... :prrr:
darulsaka.blogspot.com

Offline pofs

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2086
  • Karma: +27/-32
  • Last Login:July 22, 2014, 04:20:41 PM
  • meme tak reti penat budak ni...

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #27 on: June 14, 2007, 05:04:30 PM »
maksud ko RAJA MAniam memerintah tahun 1500 di negeri Antah Berantah dan dia juga memerintah Di suatu negeri lain katakan negeri Antah Berayuk di masa yg sama dgn mengguna namo RAJA GOPAL.... :cryin:  Adakah ini maksud ko... :prrr:

camtu le lebih kurang................ni pasal den terlobih baca buku mitos lar nih.....
..ARNAB den ilang......sepo2 jumpo tolong report kat balai polis gombak.........

Offline belagak

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 4657
  • Karma: +118/-91
  • Last Login:December 27, 2009, 08:42:58 AM

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #28 on: June 14, 2007, 05:10:05 PM »
Ramai gak orang Islam percaya camni... :arf:
darulsaka.blogspot.com

Offline pofs

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2086
  • Karma: +27/-32
  • Last Login:July 22, 2014, 04:20:41 PM
  • meme tak reti penat budak ni...

  • Activity
    0%
Re: Kasyaf Kubro
« Reply #29 on: June 14, 2007, 05:15:41 PM »
Ramai gak orang Islam percaya camni... :arf:

den x cayo pon.............
..ARNAB den ilang......sepo2 jumpo tolong report kat balai polis gombak.........