!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini telah dibuka untuk pendaftaran.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila klik "Register". setelah daftar tunggu approval admin. Semak dari masa ke masa inbox atau spam folder mailbox anda.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: JANUARI 2010  (Read 2212 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sepuluh

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1310
  • Karma: +10/-8
  • Gender: Male
  • Last Login:September 27, 2017, 01:22:49 AM
  • Topic starter
  • "KERIS BERSARONG"

  • Activity
    0.2%
    • My Profile
JANUARI 2010
« on: August 21, 2010, 12:37:32 AM »
Majalah SENI BELADIRI(SB) .  :biggrin5: .

Salam 11 Ramadhan 1431H, kerabat Forum Harmoni sekalian.

Sempena HARI baik BULAN baik ni, den pon nak bukak kedai jugak ler. Carik makan, bang.  :biggrin5:

Yup, saya ejen SB.  :scool:.  :biggrin5:.

LANGKAH PANDUAN untuk melanggan SB. Sila KLiK PAUTAN INI*.
SENI BELADIRI :: Borang LANGGANAN POS*.

Untuk terus ke BORANG LANGGANAN. Sila KLiK PAUTAN INI*.
Langganan POS SB.*

****Berkuatkuasa BULAN APRiL 2011, sila klik di sini untuk LANGGANAN SB.

Arahan selanjutnya ada disitu.

Cuma, mintak TOLONG, pada BAHAGIAN ATAS, KIRI, BORANG berkenaan, SILA TULISKAN 'FORUM HARMONI', iya.  :worshippy:

Terima kasih .  :worshippy:
 
:biggrin5:

JANUARI 2010



ISI KANDUNGAN JAN 2010

Mks 5 Guru Nordin Gayong Malaysia dedah adanya perguruan silat meniru Silat Gayong sejak zaman Gayong School di Singapura lagi. Banyak sekali kisah-kisah beliau dengan Allahyarham Datuk Meor, paling dikenang bila terkena penangan ‘Sudip Emas’...

Mks 10 Guru Hamzah dari muda bawa ke tua tidak henti-henti belajar Silat gayong kerana mendapati ilmu itu tidak putus-putus. Anak muda zaman sekarang baru dapat talipinggang hitam sudah perlu dijemput turun gelanggang...

Mks 12 Sifu Jimmy Heow sangkal dakwaan guru seni beladiri kedekut ilmu. Dakwa beliau, bukan guru yang kedekut, anak murid yang malas. Sikap buruk diri sendiri yang menyebab tahap diri ‘tidak sampai’...

Mks 16 Terkejut dengan ST Peserta-peserta seminar tiga hari baru tahu mengenai ‘tok empat lapan moyang’ bila didedah Azlan Ghanie. Bila rasa Senaman Tua pula terkejut kerana kesannya cepat...

Mks 19 Boleh elak peluru? Soalan yang pernah diaju guru tua kepada Azlan Ghanie. Dalam pencarian guru-guru tua, penulis temui rahsia pendekar dahulukala dalam ‘elak sebutir padi’.

Mks 38 Ismet Lesarge jumpa pengisian rohani dalam silat yang membawa beliau ke jalan ketuhanan.

Mks 42 Kanan jumpa kanan, kiri jumpa kiri artikel dari Sabah yang menceritakan mengenai sejenis silat yang begitu popular di kalangan masyarakat di Negeri Bawah Bayu.

Mks 52 Haji Abdul Rahman Limbong bukan pejuang keris-lembing seperti Mat Kilau dan Bahaman, sebaliknya pejuang menanam kesedaran jihad dalam hati penduduk Negeri Terengganu. Anak murid Tokku Paloh itu dikatakan ada kehebatan yang serupa guru beliau, ulama terbilang.

Mks 54 Guru pondok bakal guru ST Azlan Ghanie bawa Senaman Tua ke sekolah pondok pula...

* MALAYSIA : PUSAT BELADIRI DUNIA

Sumber:
www.senibeladiri.com.my

« Last Edit: November 21, 2012, 10:15:46 PM by Pak Ndak »
Mahadher Abdul Halim
My Profile My Facebook
:: SB

tennet

  • Guest
Re: Majalah SENI BELADIRI(SB) . :) .
« Reply #1 on: August 21, 2010, 01:21:37 AM »
wah.....bagus Abe Sepuluh.....i like it.....syukran.....syukran..... :thumbsup:

sempena bulan baik bulan barakah.....mulakan gerak langkah kanan....dengan Basmallah....diakhiri dengan Alhamdulillah..... :worshippy:

semuga suksess.... :heart:

insyaAllah, boley naik semangat ni..... :biggrin5:


Offline sepuluh

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1310
  • Karma: +10/-8
  • Gender: Male
  • Last Login:September 27, 2017, 01:22:49 AM
  • Topic starter
  • "KERIS BERSARONG"

  • Activity
    0.2%
    • My Profile
Re: Majalah SENI BELADIRI(SB) . :) .
« Reply #2 on: August 21, 2010, 10:36:53 PM »
tennet: Terima kasih, bro.  :biggrin5: :worshippy: :biggrin5:

Sokongan padu dan langganan anda amatlah bermakna buat kita.

Terima kasih... terima kasih... terima kasih...

 :worshippy: :worshippy: :worshippy:

 :scool: :biggrin5:

 :biggrin5:

Mahadher Abdul Halim
My Profile My Facebook
:: SB