!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini ditutup untuk pelawat buat seketika.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila e-mel ke dahalan@harmoni-my.org dan nyatakan user id dan pwd.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: Silat Sunting  (Read 9462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Edbest

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2008
  • Karma: +27/-16
  • Gender: Male
  • Last Login:November 13, 2013, 12:19:21 PM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #90 on: December 17, 2008, 09:52:03 AM »
nak wat camne? memang budak2 muda sekarang dah tak minat seni silat.
tapi time ada trouble, tiba2 pandai pulak merafak sembah kat gelanggang. hampeh betul...rasa mcm nak tumitkan aje bila tau reasonnya...biasa pasal rebut bohsia...

Offline blueberry

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 72
  • Karma: +1/-0
  • Last Login:August 28, 2012, 09:52:25 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #91 on: December 17, 2008, 10:23:13 AM »
budak2 sekarang suka yang joget terkinja2 tu hapa namanya tu.... aku tengok macam orang kena karan ajer

Offline Ha Lurus

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1017
  • Karma: +2/-7
  • Gender: Male
  • Last Login:November 24, 2011, 11:32:09 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #92 on: December 17, 2008, 01:38:20 PM »
nak wat camne? memang budak2 muda sekarang dah tak minat seni silat.
tapi time ada trouble, tiba2 pandai pulak merafak sembah kat gelanggang. hampeh betul...rasa mcm nak tumitkan aje bila tau reasonnya...biasa pasal rebut bohsia...
memang itu la keja dia orang... bila ada masalah baru nak cari geng yang belajar... masa member tu ajak belajar, ada macam2 alasan... tak releven la, boleh pakai ke, orang dah pakai pistol la... gi la lawan, tak yah la cari geng2 yang belajar ni...

bagi aku geng2 yang tak nak belajar ni mana ada telor, tu la sebab nak belajar pun malu... sembang tinggi pulak tu... bila lawan bawa geng sampai 1 bas, cuba la 1 by 1... kalau berani...

ada gak yang nak belaja tapi tak tahan sakit, datang 1 sesi pastu diam sampai kesudah... apa cerita kalau macam ni... dah nama pun 'pertahanan diri / beladiri' mesti la sakit dan tahan sakit... main bola boleh pulak tu, sampai terkehel, salah urat ok je... pastu kluar la statement 'kitorang nak belajar silat yang ada seni2, bunga2 yang ada tari', 'silat ni tak de tari2'... kalau main sunting takyah cakap la... sendiri mau ingat la...

pastu sebok cerita pasal 'dalam bunga ada buah'... hampeh!!! suruh belajar buah pun takut sakit... mana nak datangnya 'buah dalam bunga'
kalau puak2 ni biar dia belaja menari lagi baik...

sori : gua emosional sikit...
the enemy to my enemy is my best friend
aku bukan 30 dan bukan la 36, aku masih lagi 415

Offline Ha Lurus

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1017
  • Karma: +2/-7
  • Gender: Male
  • Last Login:November 24, 2011, 11:32:09 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #93 on: December 18, 2008, 11:46:34 AM »
tambah lagi...

terus terang aku cakap, aku memang menyampah dengan budak2 yang sembang 'kuat' pasal buah dalam bunga bila suruh belatih / sparing buah malas (tak nak buat)...
bila dah tak de buah camne nak sorok dalam bunga... hampeh!
sembang buat bimbang...
story make worry...
the enemy to my enemy is my best friend
aku bukan 30 dan bukan la 36, aku masih lagi 415

Offline haku

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1226
  • Karma: +1/-0
  • Last Login:August 16, 2011, 11:46:46 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #94 on: December 19, 2008, 09:50:54 AM »
sabar2
biarlah

depa nak rasa hebat ke apa nanti kalau apa2 sendiri yang mau ingat

Offline Ha Lurus

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1017
  • Karma: +2/-7
  • Gender: Male
  • Last Login:November 24, 2011, 11:32:09 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #95 on: February 05, 2009, 05:57:46 PM »

aku ada video rakaman sunting

3 lawan 1

diorg nie org singapore- under Pak Mat Yasiin

pengajar dia nama sharul

tp aku tak tau camne nak upload video

sape2 leh tlg?
utiub je
the enemy to my enemy is my best friend
aku bukan 30 dan bukan la 36, aku masih lagi 415

Offline haku

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1226
  • Karma: +1/-0
  • Last Login:August 16, 2011, 11:46:46 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #96 on: February 06, 2009, 10:21:21 AM »
cepat lagi bagi video tu nak tgk sunting ni main dia macam mana

selama ni dengar nama aja

Offline Edbest

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2008
  • Karma: +27/-16
  • Gender: Male
  • Last Login:November 13, 2013, 12:19:21 PM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #97 on: February 08, 2009, 11:40:23 PM »
biasanya nak merakam ni mmg diaorg tak bagi.
sebab nak demo2 mmg tiada dlm kamus mereka.
nak tgk buahnya, maka kita kena berlengan dgn mereka.
ehehe, tu pasal aku masih fail nak dptkan rakamannya  :worshippy:

Offline haku

  • Leftenan Komander
  • *
  • Posts: 1226
  • Karma: +1/-0
  • Last Login:August 16, 2011, 11:46:46 AM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #98 on: February 20, 2009, 03:24:40 PM »
bro edbest niat baik ma

mintak elok2 sikit aja nak jugak tahu mainan sunting ni

mana tahu ada yang datang menyunting nanti dek minat

Offline Edbest

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2008
  • Karma: +27/-16
  • Gender: Male
  • Last Login:November 13, 2013, 12:19:21 PM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #99 on: February 22, 2009, 05:26:36 PM »
hehe, ada jumpa seorang lagi member baik. rupanya dlm diam dia ada belajar 4 jenis buah pukul. sunting, sendeng 7 hari, BPM dan Lian Padukan...cuma lian je dia tak sempat khatam. nak suruh dia demo, pun sama...suruh try dgn dia. ampun pak, aku mmg tak mampu...tapi kalau ko mau try dgn dia, aku rela jadi juru cameranya wahai haku  :ihih:

Offline nothing

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 75
  • Karma: +1/-2
  • Gender: Male
  • Last Login:March 03, 2014, 03:00:34 PM
  • viva la barca

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #100 on: December 24, 2010, 11:57:06 PM »
ada 24 buah asas kalo tak salah...pmainan byk brlari katanya... :ppup:
xhcx was meant 4 awareness, not the way u dress urself..

Offline rimaumerah

  • Kedet Kanan
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:May 02, 2011, 12:27:44 PM

  • Activity
    0%
    • Belajar Joomla
Re: Silat Sunting
« Reply #101 on: December 31, 2010, 06:13:45 PM »
salam perkenalan semua..first post hari nie..

Main sunting 12 nie lain dari silat.. namanya yang asal pun pukul sunting 12 .. bukan seni silat sunting 12.. permainan dengan pukulan tangan sepenuhnya dan gelekan badan tanpa ada tendangan.. gerakan kaki sebagai paksi kekuda.. Mainanya pantas cepat dan sakit badan :thumbsup: ..proud of JOhor suatu ketika dahulu.. nampak macam berlari, tapi sebenarnya bertapak penuh seni...

InsyaAllah di Johor Bahru masih ada lagi guru-guru sunting 12.. nak amik gambar memang tak bagi... nak rasa kena lah bergelanggang..

Offline nothing

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 75
  • Karma: +1/-2
  • Gender: Male
  • Last Login:March 03, 2014, 03:00:34 PM
  • viva la barca

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #102 on: January 03, 2011, 12:53:43 PM »
salam perkenalan semua..first post hari nie..

Main sunting 12 nie lain dari silat.. namanya yang asal pun pukul sunting 12 .. bukan seni silat sunting 12.. permainan dengan pukulan tangan sepenuhnya dan gelekan badan tanpa ada tendangan.. gerakan kaki sebagai paksi kekuda.. Mainanya pantas cepat dan sakit badan :thumbsup: ..proud of JOhor suatu ketika dahulu.. nampak macam berlari, tapi sebenarnya bertapak penuh seni...

InsyaAllah di Johor Bahru masih ada lagi guru-guru sunting 12.. nak amik gambar memang tak bagi... nak rasa kena lah bergelanggang..

en.rimaumerah, anda ahlinya ka? sgt interested dgn angka "12"...kenapa mesti "12"? :worshippy:
xhcx was meant 4 awareness, not the way u dress urself..

Offline gerak waris 12

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 64
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:March 01, 2012, 12:44:42 PM

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #103 on: January 03, 2011, 03:52:40 PM »
salam perkenalan semua..first post hari nie..

Main sunting 12 nie lain dari silat.. namanya yang asal pun pukul sunting 12 .. bukan seni silat sunting 12.. permainan dengan pukulan tangan sepenuhnya dan gelekan badan tanpa ada tendangan.. gerakan kaki sebagai paksi kekuda.. Mainanya pantas cepat dan sakit badan :thumbsup: ..proud of JOhor suatu ketika dahulu.. nampak macam berlari, tapi sebenarnya bertapak penuh seni...

InsyaAllah di Johor Bahru masih ada lagi guru-guru sunting 12.. nak amik gambar memang tak bagi... nak rasa kena lah bergelanggang..

en.rimaumerah, anda ahlinya ka? sgt interested dgn angka "12"...kenapa mesti "12"? :worshippy:

jawab2..  :ihih:

Offline nothing

  • Leftenan Muda
  • *
  • Posts: 75
  • Karma: +1/-2
  • Gender: Male
  • Last Login:March 03, 2014, 03:00:34 PM
  • viva la barca

  • Activity
    0%
Re: Silat Sunting
« Reply #104 on: January 03, 2011, 04:58:40 PM »
en. gerak waris, anda juga di alu alukan bkongsi pengetahuan...lets share. :worshippy:
xhcx was meant 4 awareness, not the way u dress urself..