!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini telah dibuka untuk pendaftaran.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila klik "Register". setelah daftar tunggu approval admin. Semak dari masa ke masa inbox atau spam folder mailbox anda.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: petua hilangkan anai-anai...  (Read 1879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline psr

  • Laksma
  • Leftenan Madya
  • *
  • Posts: 448
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:October 28, 2014, 05:00:34 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #15 on: October 28, 2008, 09:50:40 AM »
yg aku tau, anai2 ni dia x mati semua klu kita letak racun sekalipun....paling koman pun dia akan berhijarah ke umah jiran2 sebelah jer....  :devilish:

Offline se7en

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3766
  • Karma: +55/-56
  • Last Login:July 10, 2014, 06:58:34 PM
  • tu7uh

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #16 on: October 28, 2008, 10:15:11 AM »
petua nak hilangkan anai2....

ternak tenggiling....  :heart:
 "In 1969 I gave up women and alcohol. It was the worst 20 minutes of my life" - George Best

Offline Edbest

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2008
  • Karma: +27/-16
  • Gender: Male
  • Last Login:November 13, 2013, 12:19:21 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #17 on: October 28, 2008, 02:41:03 PM »
ada lagi satu petua, taburkan gula pasir kat sarang anai2 tu. nanti dtg lah sang semut memakan anai2...

dah settle masalah anai2, kasi settle pulak masalah semut...abis cerita

Offline alief

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3136
  • Karma: +28/-34
  • Last Login:June 12, 2014, 02:40:51 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #18 on: October 28, 2008, 02:46:27 PM »
Kalau begitu baik letak cynide je.... cynide ni ada dijual tak kat kedai hardware? :eek6:

 :scool: Si Pincang

ni larutan bahan kimia kan dalam proses elektro-plating hydrolysis
 
« Last Edit: October 28, 2008, 02:51:53 PM by alief »
Gersang Bumi Tanpa Hujan, Gersang Minda Tanpa Ilmu, Gersang Hati Tanpa Iman, Gersang Jiwa Tanpa Amal.

Offline alief

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3136
  • Karma: +28/-34
  • Last Login:June 12, 2014, 02:40:51 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #19 on: October 28, 2008, 02:48:15 PM »
Orang tua-tua kalau nak tanam Kelapa elak dari makan dek anai-anak, dorang letak garam kasar kat dalam lubang korekan.... baru tanam kelapa...

rasanya garam kasar mujarab kot... :heart:
Gersang Bumi Tanpa Hujan, Gersang Minda Tanpa Ilmu, Gersang Hati Tanpa Iman, Gersang Jiwa Tanpa Amal.