!!

JOM DAFTAR

Kepada pelawat yang dihormati. Dimaklumkan bahawa Forum diskusi ini ditutup untuk pelawat buat seketika.

Pelawat adalah disaran mendaftar bagi membolehkan pengaksesan forum sepenuhnya.  Untuk mendaftar sila e-mel ke dahalan@harmoni-my.org dan nyatakan user id dan pwd.

Pelawat hanya boleh melihat kategori dan tajuk topik sahaja.

JOM DAFTAR.

Oh ya...kalau nak 'donate' sila ke http://harmoni-my.org dan klik aje iklan dari nuffnang tu.....klik kat nuffnang bawah ni pun okay....Pak Ndak

CARI POSKOD



Author Topic: petua hilangkan anai-anai...  (Read 1226 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline psr

  • Laksma
  • Leftenan Madya
  • *
  • Posts: 447
  • Karma: +0/-0
  • Last Login:January 19, 2014, 10:10:17 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #15 on: October 28, 2008, 09:50:40 AM »
yg aku tau, anai2 ni dia x mati semua klu kita letak racun sekalipun....paling koman pun dia akan berhijarah ke umah jiran2 sebelah jer....  :devilish:

Offline se7en

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3766
  • Karma: +55/-56
  • Last Login:January 09, 2014, 12:42:41 PM
  • tu7uh

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #16 on: October 28, 2008, 10:15:11 AM »
petua nak hilangkan anai2....

ternak tenggiling....  :heart:
 "In 1969 I gave up women and alcohol. It was the worst 20 minutes of my life" - George Best

Offline Edbest

  • Kepten
  • *
  • Posts: 2008
  • Karma: +27/-16
  • Gender: Male
  • Last Login:November 13, 2013, 12:19:21 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #17 on: October 28, 2008, 02:41:03 PM »
ada lagi satu petua, taburkan gula pasir kat sarang anai2 tu. nanti dtg lah sang semut memakan anai2...

dah settle masalah anai2, kasi settle pulak masalah semut...abis cerita

Offline alief

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3136
  • Karma: +28/-34
  • Last Login:February 16, 2014, 02:05:52 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #18 on: October 28, 2008, 02:46:27 PM »
Kalau begitu baik letak cynide je.... cynide ni ada dijual tak kat kedai hardware? :eek6:

 :scool: Si Pincang

ni larutan bahan kimia kan dalam proses elektro-plating hydrolysis
 
« Last Edit: October 28, 2008, 02:51:53 PM by alief »
Gersang Bumi Tanpa Hujan, Gersang Minda Tanpa Ilmu, Gersang Hati Tanpa Iman, Gersang Jiwa Tanpa Amal.

Offline alief

  • Laksamana Muda
  • *
  • Posts: 3136
  • Karma: +28/-34
  • Last Login:February 16, 2014, 02:05:52 PM

  • Activity
    0%
Re: petua hilangkan anai-anai...
« Reply #19 on: October 28, 2008, 02:48:15 PM »
Orang tua-tua kalau nak tanam Kelapa elak dari makan dek anai-anak, dorang letak garam kasar kat dalam lubang korekan.... baru tanam kelapa...

rasanya garam kasar mujarab kot... :heart:
Gersang Bumi Tanpa Hujan, Gersang Minda Tanpa Ilmu, Gersang Hati Tanpa Iman, Gersang Jiwa Tanpa Amal.